Voor een keer met auto door de Molen

auto3auto1auto2Een halve eeuw geleden was het een vertrouwd beeld. Paard en wagen die door molen trokken. Tegenwoordig gebeurt het zelden dat er voertuigen door de Wieker Meule rijden. Hooguit eens een motor tijdens een toerrit. Maar auto’s nog nooit. Bij wijze van hoge uitzondering werd dat zaterdag een keer mogelijk gemaakt voor de jaarlijkse Reestland Rally van de Rotary club Staphorst-Reestland. Niet zonder reden overigens. Het inschrijfgeld voor de Rally komt volledig ten goede aan de restauratie van de Wieker Meule.

De beeldbepalende 8 kante stellingmolen uit De Wijk – De Wieker Meule – is dringend aan restauratie toe. Recent werd het staarthuis reeds vervangen maar de molen heeft op korte termijn ook nog een nieuw dak en nieuwe omloop nodig om het verval aan de molen te stoppen. Voor de Rotaryclub Staphorst-Reestland een reden om in 2012 een actie op touw te zetten om geld in te zamelen voor de restauratie. Gezien de enorme opkomst van cabrio- en oldtimer-rijden in Nederland heeft de club gekozen om een toerrit met opdrachten en vragen door Drenthe te organiseren.
Bijna 100 equipes deden zaterdag mee tijdens de negende editie van de jaarlijkse Reestland Rally. De route voerde langs de mooiste plekjes in de provincie Drenthe met als startlocatie Cafe Restaurant Wielens in Noord-Sleen en de finish vond traditiegetrouw plaats bij Château-Restaurant De Havixhorst in De Wijk. De equipes die door de molen trokken kregen als aandenken een zak zelf gemalen meel mee naar huis van de molenaars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *