Rotary Staphorst-Reestland rally voor Wieker Meule

rally1De beeldbepalende 8 kante stellingmolen uit De Wijk – De Wieker Meule – is dringend aan restauratie toe. Recent werd het staarthuis reeds vervangen maar de molen heeft op korte termijn ook nog een nieuw dak en nieuwe omloop nodig om het verval aan de molen te stoppen. Voor de Rotaryclub Staphorst-Reestland een reden om in 2012 een actie op touw te zetten om geld in te zamelen voor de restauratie.

Gezien de enorme opkomst van cabrio- en oldtimer-rijden in Nederland heeft de club gekozen om een toerrit met opdrachten en vragen door Drenthe te organiseren. Deze tocht vindt op 8 september 2012 plaats. Het is alweer de negende editie van de jaarlijkse Reestland Rally van de Rotary club Staphorst-Reestland. De route voert u langs de mooiste plekjes in de provincie Drenthe met als startlocatie Cafe Restaurant Wielens in Noord-Sleen en de finish vindt tradietegetrouw plaats bij Château-Restaurant De Havixhorst in De Wijk. De lunch zal ditmaal geserveerd worden op de Grote Markt te Zuidlaren. Tijdens de tocht zal zowel uw kennis van Drenthe als uw observatievermogen worden getest. Toegelaten worden oldtimers (bouwjaar voor 1988), cabrio’s (alle jaargangen), speciale sportwagens en motoren (alle jaargangen).

De inschrijving bedraagt € 145,00 per equipe voor de auto’s (twee personen) en €80,00 voor motoren (1 persoon) en is inclusief koffie bij ontvangst in Noord Sleen, de lunch te Zuidlaren en een luxe warm en koud buffet met tal van Drentse specialiteiten bij de Havixhorst in De Wijk na afloop. De opbrengst komt volledig ten goede aan de restauratie van de Wieker Meule. Op dit moment is de inschrijving in volle gang maar er kunnen zich nog meer equipes aanmelden.
Inlichtingen/inschrijven voor de rally via de website: http://www.reestlandrally.nl
Voor informatie over de Wieker Meule: http://www.dewiekermeule.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *