Cheque van 9000 euro voor de Wieker Meule

Cheque MolenDe negende editie van de jaarlijkse Reestland Rally van de Rotary club Staphorst-Reestland dit jaar gehouden op 8 september was een groot succes. Dankzij vele vrijwilligers ‘liep het gesmeerd’. Bijna 100 equipes bestaande uit cabrio’s, oldtimers en enkele motoren deden hier aan mee.

De opbrengst voor het goede doel werd woensdagavond pas bekend gemaakt in Château-Restaurant De Havixhorst. Bestuurslid van stichting de Wieker Meule, Ank van der Ziel kreeg uit handen van oud voorzitter van de Rotary Staphorst Reestland Jack Petter een cheque overhandigd van € 9000. Dit bedrag is bestemd voor restauratie van de Wieker Meule.

De beeldbepalende 8 kante stellingmolen uit De Wijk – De Wieker Meule – is dringend aan restauratie toe. Recent werd het staarthuis al vervangen maar de molen heeft op korte termijn ook nog een nieuw dak en nieuwe omloop nodig om het verval aan de molen te stoppen. Van der Ziel was daarom blij verrast met het geschonken bedrag. Het zal worden gebruikt om het ‘riet op de kap’ te vervangen zo liet ze weten.

De Reestland Rally wordt volgend op 31 augustus voor de tiende keer gehouden. Het bestuur van de Rotary is dan van plan om ‘groots uit te pakken’. Inkomend voorzitter Mark Lakke ‘We zijn een jaar bezig geweest met de voorbereidingen. Die tijd heb je wel nodig. De route moet bijzonder zijn om te rijden. Dit jaar mochten we door de Wieker Meule heen rijden. Mooi, omdat het in dit geval ook nog eens het gesteunde goede doel betrof. De tiende editie wordt zeker speciaal’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *