Gift voor Wieker Meule

vandermolen1AOp de voormalige graanzolder van de molen in de Wijk is een appartement gebouwd waar Iep en Lineke van der Molen zijn gaan wonen. Toen ze hun vijftig jarig huwelijk vierden hebben ze besloten de gasten uit nodigen hun giften voor de molen te bestemmen.

Reden genoeg voor het bestuur van de Stichting De Wieker Meule, vertegenwoordigd door voorzitter Hilco Vos en penningmeester Eite Stokker om afgelopen zaterdag een bezoek bij de buren af te leggen. Zij werden vergezeld door molenaar Erwin de Jonge. De familie van der Molen had een bedrag van 750 euro voor de stichting verzameld. het bestuur toonde zich zeer verheugd.

Deze gift, gecombineerd met de opbrengst van de Reestland ralley op 8 september aanstaande, stelt ze in staat het riet onder de overloop nog dit jaar te vervangen als het weer een beetje meezit. De bezoekers maakten ook graag van de gelegenheid gebruik om te zien hoe de buitenkant van de molen prachtig is verwerkt in het interieur van de woning.

Op de begane grond exploiteren dochter en schoonzoon Gerard en Katja Inberg de Welkoop-winkel. Gerard vond daarnaast de tijd om de voormalige graanzolder te transformeren tot een schitterend, modern appartement. De familie van der Molen ontving tot slot nog een prachtige originele tekening van de molen van Cor Koppenol als dank voor de sympathieke actie. beter een goede buur dan een verre vriend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *