TVM foundation doneert € 4.000

aan Stichting de Wieker Meule in De Wijk
Het bestuur van de Stichting De Wieker Meule ontving onlangs een cheque van € 4.000 van de TVM foundation, bestemd voor onderhoud van de molen. Voorzitter Hilco Vos nam de cheque in ontvangst, uit handen van Annetta de Vries-Tabak, bestuurslid van de TVM foundation.

“De Wieker Meule” dateert uit 1764 en heeft een gevlucht van 22,5 meter. In 1829 kocht Jacob Schiphorst Haalweide de molen en liet hem vervolgens in De Wijk als stellingmolen herbouwen. Onlangs werd het 250 jarig jubileum van de Meule op feestelijk wijze gevierd.

Centrale middelpunt
De molen is het centrale middelpunt van het dorp de Wijk. Diverse activiteiten spelen zich af voor, en rondom De Meule. Het is vaak een geliefde plek voor een (foto)shoot. Niet voor niets wordt De Wieker Meule vaak omschreven als ‘De trots van De Wiek’. In de molen op de begane grond zijn tevens het Toeristisch Info Punt (TIP De Wijk) en de Historische Vereniging De Wijk/Koekange gehuisvest. Door onder andere de donatie van de TVM foundation kan noodzakelijke investering plaatsvinden, waardoor De Wieker Meule weer jarenlang geschikt is om als levend monument in het centrum van De Wijk te functioneren. Een deel van het houtwerk en de molenzeilen worden vervangen.

Ook een project voorleggen aan de TVM foundation?
Leden/klanten die bij TVM verzekerd zijn kunnen een aanvraag indienen bij de TVM foundation. De stichting diende samen met Van der Sluis Handel en Transport B.V. uit Rogat de aanvraag in. Een prachtig project dat past bij de voorwaarden van de TVM foundation. De Coöperatie TVM reserveert jaarlijks een deel van haar winst en doneert deze aan de TVM foundation. De stichting ondersteunt maatschappelijke initiatieven. Ook een project voorleggen aan de TVM foundation? Meer informatie over de initiatieven, de voorwaarden en over hoe u een aanvraag indient, vindt u op www.tvmfoundation.nl.

Op de foto van links naar rechts: Annetta de Vries-Tabak (TVM foundation), Erwin de Jonge (molenaar), Warner van der Sluis (Transportbedrijf Van der Sluis), Bert Bakker (molenaar), Henry Oosterveen (molenaar), en bestuur Wieker Meule Els Frans, Ank van der Ziel en Hilco Vos.