Historische Vereniging nog steeds springlevend

Foto’s BS/Weblog-dewolden.nl
Op 30 september 1997 is de Historische Vereniging de Wijk-Koekange opgericht in het voormalig Hotel-Café-Restaurant Het Oude Hogenkamp. Vrijdag was dat precies 25 jaar geleden. In een kwart eeuw is veel historie geschreven. De uitgaven van het periodiek ’t Olde Karspel worden zonder problemen elke keer gevuld met verhalen over vele jaren geleden. En de historische vereniging is nog steeds springlevend. En bruist zelfs van de energie, gezien de vele activiteiten de afgelopen tijd.

Eerder dit jaar betrok de vereniging extra vrijgekomen ruimte in de Wieker Meule, nadat de plaatselijke VVV kantoor ophield te bestaan. Dit was een mooie gelegenheid om de expositieruimte uit te breiden. Daarna werd er een succesvolle ledenwerfactie gehouden in beide dorpen. Dit leverde meer dan driehonderd nieuwe leden op. Jans Westerbeek: ‘Momenteel staat de teller van ons ledenbestand op 1180 leden. Dat is een prachtig aantal en hier mogen wij dan ook zeer trots op zijn’. En onlangs is er in samenwerking met De Coop supermarkten in De Wijk en Koekange een succesvolle spaaractie ontwikkeld. In dit gratis verzamelalbum vol geschiedenis uit beide dorpen, kunnen bijna driehonderd plaatjes geplakt worden.

Voorzitter Ina ten Wolde: ‘Ieder kwartaal verschijnt ons periodiek ’t Olde Karspel en wij organiseren eens per jaar een culturele avond waarvoor wij verschillende groepen/artiesten uitnodigen om ons een avond te vermaken in de prachtige ‘Drentse Taol’. Maar als je jarig bent dan wil je dit ook graag vieren met de leden. Wat hebben wij daarom bedacht? Een expositie over 25 jaar Historische Vereniging in ons mooie onderkomen onder de molen’. Deze expositie laat voornamelijk zien wat er in de afgelopen jaren is gebeurt met en door de Historische Vereniging de Wijk-Koekange. Deze werd vrijdagmiddag officieel geopend.

Openingstijden
De openingstijden van de expositie zijn: vrijdagmiddag van 14:00 uur tot 16:00 uur gedurende de maanden oktober, november en december 2022. Tevens zijn ze drie keer open op een zaterdagochtend en wel op zaterdag 15 oktober, zaterdag 12 november en zaterdag 10 december. De openingstijden zijn dan van 10:00 uur tot 11:30 uur. Wie niet in de gelegenheid is om de tentoonstelling te bezoeken kan dit ook virtueel doen via de website: https://historiedewijkkoekange.nl