Stichting Wieker Meule ontvangt cheque Antrappers

stichting Wieker Meule chequeNadat vorige week het staartstuk van de ‘Wieker Meule’ al werd vervangen staan er deze zomer nog meer reparaties en onderhoud op stapel. Een daarvan is het compleet vervangen van het riet op de kap van de molen. Dit ligt er al ruim dertig jaar op en is aangetast door algen en mos. Door de jaren heen is het meerdere keren schoongemaakt en bijgestopt. ‘Het was nu echt aan vervanging toe’ aldus molenaar Erwin de Jonge.

Hoewel het culturele erfstuk midden in De Wijk in goede handen is van de vrijwillige molenaars. Is het bekostigen van de reparaties en onderhoud een behoorlijke kostenpost. Ook het vervangen van het riet onder de balustrade valt daaronder. Gelukkig beschikt de Stichting de Wieker Meule over vele sponsors en vrienden die de stichting een warm hart toedragen. Motorclub de Antrappers behoort daar ook toe. Maandagavond kwam de club uit De Wijk een cheque overhandigen van vijfhonderd euro bestemd om nieuw riet aan te schaffen.

Molenaar Erwin de Jonge was zeer verguld met deze geste. ‘We zijn blij met elke bijdrage. Alles is welkom. Het zal niet geheel toereikend zijn om er deze klus van te betalen, maar we komen zo een stapje dichterbij’. Om de kosten te drukken wordt het oude riet door de molenaars zelf verwijderd. Zij krijgen hierbij hulp en ondersteuning van Antrappers leden. Rietdekkersbedrijf Dekker uit Veeningen sponsort zelf een soortgelijk bedrag als de motorclub. De kleine riet reparaties op de kap bij de staartbalk werden in een eerder stadium al kosteloos verricht. Voor de zomervakantie moet de rietdekkerklus geklaard zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *