Stem op Wieker Meule bij Rabo Clubsupport

De Wieker Meule, de kern van het dorp de Wijk, staat er prachtig bij. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers, donateurs en sponsoren! We hadden vorig jaar een probleem met het draaien van de kap van de molen, en dat hebben we kunnen oplossen! Na het monteren van lagers gaat het op de wind draaien nu veel lichter. Dankzij de stem van de leden van de Rabobank tijdens de Rabo Clubsupport Campagne ontvingen wij een mooie cheque. Ook dit jaar hebben we een plan om het werken in de molen gemakkelijker te maken. Naast de productie van ons heerlijke molenmeel wordt er nog meer gemalen.

De molenaars verwerken jaarlijks plm. 10 ton graan, dat komt grotendeels van boeren uit de omgeving die het (grof) gemalen graan weer als veevoer gebruiken. Het wordt in bigbags aangeleverd, moet overgedaan worden in zakken van 40 kg, dan worden opgetakeld met de touwen van het luiwerk naar boven naar de maalstenen. Een arbeidsintensieve klus dus. Het plan is om een soort vijzelsysteem te maken, zodat vanaf de vloer beneden het graan eenvoudig kan worden gestort en naar boven kan worden getransporteerd.

U snapt het al, ook hiervoor zoeken we de financiƫn bij elkaar. Daarom doen we een beroep op de leden van de Rabobank Meppel- Staphorst-Steenwijkerland om bij de Rabo ClubSupport Campagne hun stem uit te brengen op de Wieker Meule. Dat kan van 5 tot 25 oktober!

Alvast dank als u dat wilt doen.
Bestuur en molenaars van de Wieker Meule