Kastanjeboom voor Wieker Meule gekapt

boomwiekermeule_zps96c6bf8aDe beelbepalende kastanjeboom op de hoek de Dorpsstraat en het Holworteplein is vanmorgen geveld. Deze reus heeft de kastanjebloederziekte. Hiervoor is een kapvergunning verleend. De andere kastanjeboom midden op het Holwortelplein is gezond en staat op de landelijke bomenlijst als monumentale boom. Deze kastanje wordt een centraal markeringspunt op het nieuwe Holwortelplein.

De wens: Bank van kastanjehout
Belangenvereniging de Wijk e.o. heeft een wens geuit om als symbool van de gevelde kastanjeboom een tastbaar bewijs achter te laten. Het idee is om een houten bank te vervaardigen van het kastanjehout en een plaats te geven onder de monumentale kastanjeboom.

Cadeau aan inwoners de Wijk
Bramer BV vindt dit een prachtig initiatief en heeft hier in december 2012 een bedrag van 1250 euro beschikbaar voor gesteld als cadeau voor de inwoners van de Wijk. Het idee is om het opleidingscentrum Bouw (OCB) uit Ruinen de bank te laten maken. Het opleidingscentrum is bij monde van directeur E. Hidding blij hierin een bijdrage te kunnen leveren. Gemeente De Wolden ondersteunt dit initiatief van harte en laat bij monde van wethouder Jan ten Kate weten verheugd te zijn over de idee├źn en samenwerking vanuit de samenleving.

Wat houdt aanpassing Holwortelplein in
In het kader van het centrumplan de Wijk wordt binnenkort een aanpassing uitgevoerd aan het Holwortelplein. De gemeente laat veertig nieuwe parkeerplaatsen aanleggen, zij verbetert de aansluiting op de Dorpsstraat en verlegt en verbreedt de oversteekplaats op de Dorpsstraat voor een veiliger oversteek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *