Grootste Rad van Fortuin

meuleEen feestelijke dag om de 250ste verjaardag vieren van het oudste gedeelte van de molen in De Wijk. Vanaf 11.00- 19.30 op het terrein voor (naast) de molen en in de molen In de molen zal een expositie te zien zijn die we van de Drentse Molenstichting lenen. Natuurlijk is de molen zoals altijd vrij te bezoeken. De klim naar boven brengt u terug in de tijd , vanaf de molen omgang heeft u een fraai uitzicht over het dorp.

Op het terrein rond de molen is van alles te beleven. Er worden voor de kinderen ouderwetse spelletjes aangeboden in samenwerking met de speeltuinvereniging de Speulhorst en voor de kleintjes is er een draaimolen. De Dorsclub uit Ruinen stelt haar antieke dorsmachine op van maar liefst 25 m lang ! Daar zal te zien zijn hoe van het graan de korrels en de halmen worden gescheiden.
Met Niek Slomp is afgesproken dat de bakkers van de Coop Supermarkt van molenmeel broodjes gaan bakken in een mobiele oven. Het meel is natuurlijk ook voor iedereen te koop.

De leden van de motorclub de Antrappers nemen catering van de drankjes voor hun rekening. De snackwagen van Mark van Braam zorgt voor de hartige trek. Aan het eind van de middag is er live muziek. Wij organiseren het grootste Rad van Fortuin van Europa, waarbij de molen zelf in het spel wordt ingezet. Kom dat meemaken!

Er zijn diverse oude ambachten , zoals visrokerij en de bijenvereniging is aanwezig . De Historische Vereniging heeft de deuren open. De Monumentenwacht laat zien wat zij kunnen doen met de inspectie voor een goed onderhoud van de molen.

Al deze activiteiten gaan in goed overleg/ met hulp van vele vrijwilligers en onze naaste buren : de Welkoop, de Historische Vereniging het TIP kantoor en de fam. Van de Molen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *